Griekse Lamsrack met bonensalade en aardappeltjes

    Ingrediƫnten voor 2 personen:

    • 400 gram Lamsrack
    • 6 el olijfolie
    • 1,5 el gedroogde oregano
    • 1 citroen
    • 4 teentjes knoflook
    • Paar takjes tijm
    • Peper en zout
    • 300 gram verse krieltjes in de schil, of kleine vastkokende aardappels in stukken
    • 200 gram witte bonen (uitgelekt)
    • 1 kleine rode ui
    • 4 el groene en zwarte olijven zonder pit
    • 3 takjes dille
    • 50 gram feta kaas

    Bereiding:

    Verwarm de oven voor op 240 graden. Snij het lamsrack in kleinere lamskoteletjes. Meng in een kom driekwart van de olijfolie en de gedroogde oregano door elkaar. Pers de citroen (zonder pitjes) en knoflook erboven uit. Ris de blaadjes van de rijmtakjes en roer door het mengsel, en breng op smaak met peper en zout.

    Leg de aardappels in een ovenschaal en besprenkel ze met de helft van het oliemengsel en zet de ovenschaal ongeveer een half uur in de oven. Roer de aardappels tussendoor nog eens door.

    Maak ondertussen de salade. Giet de bonen af, spoel ze af met koud water en laat uitlekken. Pel de rode uit en snijd in dunne halve ringen. Halveer de olijven en hak de dille fijn. Meng de bonen, uienringen, dille en olijven in een schaal en schenk wat van het oliemengsel erdoor. Garneer met de fetakaas.

    Verhit wat olijfolie in een braadpan, of gebruik een grillpan zonder olie, en bak het lamsvlees ongeveer 1 minuut per kant. Leg het vlees dan op de aardappelen in de ovenschaal. Schenk de rest van het oliemengsel erover heen. Zet de ovenschaal nog zo’n 5 minuten terug in de oven.

    Serveer het lamsvlees en aardappels met de bonensalade.