Farfalle Carbonara met doperwtjes

Lekker snel en hartig gerechtje, waarbij de zoete doperwtjes en zoute spek elkaar tegenwicht bieden. Recept voor 4 personen.

Ingrediƫnten:

  • 450 gram farfalle pasta
  • 1 ei
  • 1 deciliter kookroom
  • zwarte peper uit de molen
  • zout
  • 12 plakken Pancetta
  • 3 handen vol doperwtjes (bevroren)
  • 3 takjes verse munt, alleen de blaadjes
  • Verse geraspte kaas (Parmiggiano of Grana Padano)

Bereidingswijze:

Breng een pan water aan de kook met zout. Zodra het kookt stop de farfalle erin en laat het koken tot het al dente is. Kijk daarvoor voor de aanwijzingen op het pak. Terwijl het kookt klop je de room, ei met wat zout en peper in een kom door elkaar. Doe er een beetje van de geraspte kaas door. Bak dan de Pancetta in een pan krokant en breek het in kleine stukjes.

Als de farfalle bijna gaar is, mag de je doperwtjes erbij doen in het water, zodat ze maar even meekoken en lekker knapperig blijven. Als het klaar is met koken, giet het af. Doe het room-eimengsel in de pan en dan de hete pasta erop. Roer dit goed door en voeg dan de gebakken Pancetta erbij en het grootste deel van de fijngesneden munt erbij.

Serveer het terwijl het warm is en garneer met geraspte kaas en wat muntblaadjes, en nog wat gemalen verse peper.

Recept voor 4 personen.