Ingrediënten

  • 160 gram tonijn uit blik
  • 200 gram Farfalle (volkoren naar keuze)
  • 2 eieren
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 frisse appel (Jazz of Braeburn bijvoorbeeld)
  • 2 pomodori secchi
  • 240 gram zwarte olijven in plakjes
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 4 eetlepels mayonaise op yoghurtbasis, zoals Yogonaise
  • verse peterselie
  • Paprikapoeder

Bereiding

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen onder koud stromend water. Kook ondertussen de eieren in 7 min. bijna hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.
Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en de ui in halve ringen. Snijd de appel in blokjes en de zongedroogde tomaten zeer fijn. Laat de tonijn, kappertjes en olijven uitlekken. Snijd de peterselie fijn.
Meng de pasta met de mayonaise en vervolgens met de ui, appel, zongedroogde tomaat, tonijn, kappertjes en olijven. Verdeel de pasta over de borden. Verdeel de tomatenblokjes en ei erover en garneer met de peterselie.