Fabienne’s Groenteloempia’s

Groenteloempia als een lekkere snack tussendoor! 5 stuks voor 2 personen , oven 15 min bereiden, 15 min in de oven

Ingrediënten:

5 vellen loempiadeeg
4 eetlepels olie
150 g Chinese roerbakgroenten
1 theelepel tandoorikruiden
1 ei
3 eetlepels mangochutney
3 eetlepels sinaasappelsap
tabasco

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat het deeg ontdooien. Verhit in een hapjespan 1 eetlepel olie en fruit de roerbakgroenten met de kruiden hierin zachtjes 5 min. Roer het ei erdoor en laat het stollen. Laat het mengsel iets afkoelen.

Spreid de vellen deeg uit, bestrijk ze dun met olie. Verdeel het groentemengsel over de vellen, als een strookje groenten. Leg het onderst hoekje van het vel over de groenten. dan vouw je de andere hoeken van de zijkant over het omgeklapte velletje en dan rol de loempia op. Nu bestrijk je de loempia weer met olie. Leg ze op bakpapier bekleed bakblik en bak de loempia’s in 15 min.

Voor het sausje klop je de sinaasappelsap en de chutney door elkaar en roer er naar smaak wat tabasco toe. Serveer de loempia’s met het lekkere sausje!