Taco’s met chipotlebiefstuk en feta

Lekker tacos’ met biefstuk!

tacos

tacos

Ingrediënten:

  • 400 g biefstukken
  • 2 el milde olijfolie
  • 2 el La Morena chipotlesaus
  • 1 sjalot
  • 380g tastytomtomaten
  • verse koriander
  • 1 limoen
  • 98g jalapeñoplakjes in pot
  • Tortilla’s
  • 2 eetrijpe avocado’s
  • 100 g feta 

Bereiding:

Dep de biefstukken droog en bestrooi eventueel met zout. Verhit ¾ van de olie in een koekenpan en bak de biefstukken op hoog vuur in 4 min. medium rare. Keer halverwege en voeg de chipotlesaus toe. Neem uit de pan en laat 5 min. afgedekt rusten.

Snipper ondertussen de sjalot en snijd de tomaten in blokjes van een ½ cm. Snijd de koriander fijn. Boen de limoen schoon. rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de tomaten met de sjalot, koriander, het limoenrasp en -sap, de jalapeñoplakjes en de rest van de olie. Breng eventueel op smaak met zout.

Verwarm de maistortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de avocado’s overlangs doormidden, verwijder de pit, schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil en snijd in repen.

Snijd de biefstukken in plakjes en verdeel samen met de avocado over de tortilla’s. Verkruimel de feta erover en serveer met de tomatensalsa.