Ingrediƫnten:

  • Witte rijst
  • 400-500 gram kipfilet, of kipdijfilet in stukjes gesneden
  • 2 Avocado’s
  • 3 of 4 Tomaten
  • Lente-uitje
  • Mais uit blik
  • Zwarte bonen uit blik
  • Geraspte Cheddar kaas
  • Koriander
  • 2,5 deciliter zure room
  • Fajita-kruiden
  • Olijfolie om te bakken
  • Extra virgen olijfolie
  • 1 limoen
  • zout
  • 1 grote rode ui, gesnipperd
  • Doritos-chips

Bereidingswijze:

Zet een pan water op met zout om de rijst in te koken. Snij de kip in stukjes en meng ze met wat olijfolie en de Fajita-kruiden. Laat ze even marineren. Doe de rijst in het kokende water en kook tot het gaar is. Snij en schil de avocado’s. Doe ze met een halve tomaat in kleine stukjes en het fijngesneden lente-uitje in een schaal en stamp het met een stamppot-stamper tot een fijne guacamole. Doe er het sap van de limoen en wat zout bij naar smaak. Warm de mais en bonen in kleine pannetjes op. Bak de kip. Eerst even op heet vuur aanbraden, en daarna garen op zachter vuur.

Snij de overige tomaten in kleine blokjes en meng ze met wat zout en extra virgen olijfolie in een kommetje. Als de rijst gaar is, giet het af. Als de kip ook gaar is is het tijd om op te scheppen. Vul de bowl met de rijst, de mais, de bonen, de guacamole. In het midden boven op doe je wat tomaten, en daarnaast een lekkere schep zure room. Besprenkel je bowl met gesnipperde rode ui en Cheddar kaas.

Voeg naar smaak nog wat verse koriander toe. Eventueel te serveren met wat Doritos-chips.

Recept voor 4 personen.