Tajine met Kefta en ei

Een lekker hartig en stevig gerecht voor de grote trek. Voor 4 personen.

Een lekker hartig en stevig gerecht voor de grote trek. Voor 4 personen.

Ingrediënten:

Kefta

500 gram lams- of rundergehakt
• 1 grote ui
• 1/2 bosje verse koriander
• 6 blaadjes verse munt
• 1 theelepel paprikapoeder
• 1 mespunt gemalen piment
• 1 mespunt gemalen kaneel
• 1/2 theelepel gemalen komijnzaad
• olijfolie
• zout

Saus

250 gram tomaten (of sneller een blik tomatenblokjes of tomaten)
• 1/2 bosje verse peterselie
• 1/2 theelepel gemberpoeder
• 1/2 theelepel gemalen komijnzaad
• olijfolie
• zout
• versgemale peper
• 4 eieren

Bereiding:

Snijd de ui, koriander en muntblaadjes fijn en snijd de peterselie voor de saus afzonderlijk fijn. Dompel de tomaten 30 seconden in kokend water, ontvel ze en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes (niet nodig bij blikje tomatenblokjes).
Vermeng in een diep bord het gehakt met de helft van de ui, de koriander, munt, paprikapoeder, piment, kaneel en komijn. Voeg zout naar smaak toe. Maak met vochtige handen balletjes van het gehaktmengsel. Verhit olie in de tajine en bak de balletjes op halfhoog vuur snel rondom bruin. Schep de balletjes uit de tajine en zet ze apart.
Verhit weer olie in de tajine en smoor de rest van de ui op laag vuur glazig. Doe de tomatenblokjes, gember, komijn, peterselie en 100 ml water bij en breng op smaak met peper en zout. Laat de saus 20 minuten zachtjes pruttelen.
Leg de balletjes in de saus, sluit de tajine en laat de balletjes 20 minuten sudderen op halfhoog vuur. Draai het vuur laag. Breek de eieren een voor een en niet te dicht bij elkaar in de saus. Sluit de tajine en laat de eieren in 5 minuten gaar worden. Serveer de tajine direct. Lekker met verse koriander erover!

Serveren met couscous en eventueel een frisse salade.